Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ

Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ

Ονομάζεται Βουγιούκα Ανδρομάχη, είναι Συντηρήτρια Έργων Τέχνης & Ζωγραφικής και κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Λέσβου. Ζει και εργάζεται στην πόλη της Λέσβου, την Μυτιλήνη.
Αγαπά τα χρώματα και την ζωγραφική από μικρό παιδί. Ερασιτεχνικά ασχολείται με την αγιογραφία και την πηλοπλαστική.
Είναι μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Στέγη Θεόφιλου Μυτιλήνης και μέσω αυτού,έχει λάβει μέρος (με αγιογραφίες και έργα από πηλό) για πολλά χρόνια στις ετήσιες εκθέσεις του συλλόγου στη Μυτιλήνη Λέσβου . Παράλληλα έχει εκθέσει τις αγιογραφίες της και στην Αγία Παρασκευή Λέσβου.
Τι μας λέει η ίδια για το έργο της και πως μπορείτε να μπείτε στην δικό της μοναδικό κόσμο;

Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ

Με την ζωγραφική σε ποτήρι άρχισα να ασχολούμαι τον τελευταίο χρόνο, και αυτό γιατί το γυαλί πάντα με γοήτευε σαν υλικό και τα ποτήρια είναι από τα αγαπημένα μου αντικείμενα.Μέσα από αυτό το πάντρεμα, έφτιαξα τον Γυάλινο Κόσμο Μου και έβαλα μέσα όλα μου τα όνειρα,τα σχέδια και τις ανησυχίες μου. Πράγματα και συναισθήματα που είχα μέσα μου από καιρό, αποτυπώθηκαν πάνω στο γυαλί,με τρόπο μοναδικό και ξεχωριστό.
Πάνω σε ποτήρια όλων των μεγεθών και σχημάτων, μοντέρνα και παλιά της μαμάς και της γιαγιάς…. Ποτήρια χρηστικά,για να φιλοξενήσουν το κρασί,  το νερό, το κοκτέιλ, την σαμπάνια, τον χυμό, το λικεράκι μας…. Φτιαγμένα με χρώματα από σμάλτο,που το μόνο που ζητάνε είναι λιγάκι προσοχή και φροντίδα. Δηλαδή πλύσιμο στο χέρι (όχι ζεστό νερό και πλυντήριο πιάτων).
Παράλληλα τα χρώματα αυτά μου έδωσαν το έναυσμα να ξαναζωντανέψω παλιά γυάλινα πράγματα από προσωπικές συλλογές. “Όπως τα παλιά κρυστάλλινα ποτήρια,που μπερδεύοντας το παλιό με το καινούριο, βρήκαν έναν ακόμη λόγο να ξαναβρούν την χρήση τους! Παλιές λάμπες και μικροαντικείμενα!
Γυάλινες πινελιές μπορούν ακόμη να συντροφέυσουν τις μοναδικές μας στιγμές… Τον γάμο ή την βάπτιση. Σετ καράφας-ποτήρι για την εκκλησία, για την σαμπάνια της δεξίωσης σας άλλα και μοναδικές μπομπονιέρες από γυαλί που μπορούμε να φτιάξουμε μαζί, δίνοντας μου και εσείς τις ιδέες σας! Μοναδικά δώρα για τους κουμπάρους, τους νονούς και το νεογέννητο!

Ο γυάλινος κόσμος μου είναι φτιαγμένος με πολύ αγάπη, γιατί κρύβει μέσα του κομμάτια της ψυχής μου.Φτιαγμένος με μεράκι για να κάνει τις στιγμές σας μοναδικές, όπως μοναδικά είναι και τα σχέδια που αποτυπώνονται! Καθώς πρόκειται για μια χειροποίητη δουλεία κάθε ποτήρι έχει την μοναδικότητα του ,που το βοηθάει να μην δείχνει προϊόν μαζικής εργασίας, με τυπωποιημένες στάμπες.

Αυτόν το κόσμο μου φιλοξένησαν τα παρακάτω μέρη, μέχρι στιγμής,και ευχαριστώ όλους όσους με τίμησαν με την παρουσία τους:
1) Έκθεση στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας,της Τράπεζας Πειραιώς, στην Αγία Παρασκευή Λέσβου.
2) Έκθεση στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης Λέσβου.
3) Συμμετοχή σε έκθεση για φιλανθρωπικό σκοπό από την POLIANA(μη κερδοσκοπικός οργανισμός).
4) Συμμετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του International Women’s Festival στην Ερεσσό Λέσβου.

Και οι εκθέσεις συνεχίζονται…..

Η σελίδα μου στο facebook ονομάζεται Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ ,και εκεί μπορεί κανείς να δει τα μέχρι στιγμής σχέδια μου.

 ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ στο διαδίκτυο : Fb Ο ΓΥΑΛΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΟΥ